easyJet спират самолетните билети за линията София – Берлин

easyJet преустановява продажбата на евтини самолетни билети за линията София – Берлин-Шьонефелд. Нискотарифната самолетна компания easyJet закрива линията в края на месец март. Един месец след това ще бъде спряна и линията София – Лондон-Станстед.

easyjetЛинията беше обслужвана от авиокомпанията в продължение на две години, като полети бяха извършвани четири пъти седмично. Най-ниските цени на самолетните билети бяха приблизително €25 в една посока. В последствие и Air Berlin стартираха директни полети по същия маршрут, с което превозвачите по линията станаха трима, като в това число е и Bulgaria Air.

easyJet ще осъществи последния си полет по линията на 26 март. Авиокомпанията е с дял 48% по маршрута София – Берлин, следвана от Bulgaria Air с 30% и airberlin с 22 на сто. Въпреки това решението е взето, а причина за него не е посочена.

Обслужването на линията от нашата столица до лондонския Станстед ще бъде спряно на 25 април, но easyJet ще продължат полетите си по линиите София – Лондон-Гетуик и София – Манчестър. От авиокомпанията уточняват, че полетите по маршрута София – Лондон-Станстед ще бъде временно спрени за летния сезон и ще бъдат възстановени отново за зимата.

Нискотарифната самолетна компания easyJet ще се концентрира върху развиването на популярните сред пътуващите маршрути и ще продължи продажбата на самолетни билети от София до летищата Гетуик, Станстед и Манчестър за зимния сезон на 2015 г.