BH Air ще извършва полети между София и Калкута

BH AirОчаква се частната българска авиокомпания BH Air  да стартира продажбата на самолетни билети за линията СофияКалкута.

Самолетния превозвач беше определен от българското правителство за компанията, която ще обслужва този маршрут, договорен между правителствата на държавите. BH Air спечели конкурс за предоставяне на транспортните услуги и трябва да започне полети по въпросната линията в срок до 6 месеца.

Обслужването на индийската дестинация от назначена българска самолетна компания ще увеличи потокът от пътници между държавите, което е предпоставка за развитието на търговските връзки, обмена на стоки и туризма.

Авиопревозвачът BH Air (Балкан Холидейс) е основан през 2003 г. и извършва основно чартърни полети и отдаване на самолетни под наем. Главното седалище на компанията е летище София, а през лятото извършва полети от Варна и Бургас до множество европейски дестинации, като Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Скандинавия, Израел, Италия и други. Флотът на компанията се състои от общо 7 самолета на средна възраст 11 години.