Полезен трик за търсене на евтини самолетни билети

Не са много хората, на които е известно, че с един лесен трик биха могли да се сдобият с по-евтини самолетни билети от сайтовете на самолетните превозвачи. Това се казва в публикация на американски сайт, която може да бъде намерена и в електронния вариант на списание „Тайм“.

Идеята е следната:

трик за евтини самолетни билетиЦените на билетите имат различни цени, които се определят и от местоположението на купувача. Ако компютърът, от който искате да направите резервация за даден полет, се намира извън страната Ви, ако Ваш познат провери цените на билетите от друга държава или зададете при търсенето в сайта на самолетната компания различен град за Вашето местонахождение, цената за един и същ полет може да има разлика от стотици долари.

Авторът на статията споделя, че поради неразбираеми за него причини, при опитите си да резервира самолетен билет от САЩ за вътрешен полет в друга държава, цените са много високи. Веднъж обаче при престой в Банкок е забелязал, че за същия самолетен билет, който е гледал преди това в САЩ за 300 долара, там е струвал с 30 долара по-евтино. Това се дължи на мястото, където се прави резервацията на дадени самолетни билети и транзакцията за тяхното закупуване на дребно.

Той допълни още, че по този начин е успял да спести около 130 долара, като е платил 371 долара за полет от Ню Йорк до Колумбия, вместо да го купи за повече от 500 долара. Негов познат му казал, че самолетните билети до Великденските острови са много по-евтини в Сантяго, отколкото в повечето други страни.