Съвети за търсене на евтини самолетни билети

Предлагаме Ви 12 съвета за търсене на най-добрите сделки за евтини самолетни билети

evtini-poleti1. Сайтовете на повечето самолетни компании предлагат опция за абонамент, чрез който ще получавате информация за актуалните оферти за самолетни билети на Ваш имейл, за да сте винаги информирани за най-ниските цени и съответно да спестите пари. Абонирайте се за офертите на всички авиокомпании, обслужващи вълнуващите Ви дестинации.

2. Самолетните превозвачи имат различни цени за самолетните билети в различни страни, затова ако Ви предстои дълъг полет, подходяща възможност да намалите разходите за пътуването е да закупите отделни самолетни билети и да организирате пътуването си с прекачване в страни с по-евтини оферти за Вашата дестинацията.

3. Действайте на момента, когато намерите оферта с добра за Вас цена, понеже добрите предложения са краткотрайни.

4. Търсенето е един от факторите, определящи цената, затова е добре да преглеждате и офертите за полети до по слабо популярни дестинации, а не само за места, за които се предполага, че в определен момент ще има много желаещи да пътуват.

5. Добре е да използвате търсачка за самолетни билети, които претърсват и показват предложенията на множество авиокомпании едновременно.

6. Информирайте се за цените и разписанията в сайта на самолетния превозвач, който извършва полети до дестинацията Ви.

7. Ако смятате да организирате Вашия полет с прекачване, може да закупите самолетен билет, с който пътуването Ви да продължи след 1-2 дни от страната, в която е прекачването и така ще комбинирате две почивки в една, и отново пътуването да Ви струва по-евтино от цена за директен полет.

8. Пътувайте много рано през деня (ако имате възможност и желание).

9. Денят от седмицата също би могъл да Ви спести пари, затова е добре да избирате по-средни дни от седмицата, като Вторник, Сряда или Четвъртък.

10. Освен за обичайните неща е добре да сте информирани и за политиката, икономиката и историята на държавата, за която пътувате. Например поради допирните точки в историята на Испания с Южна Америка, ще намерите много директни полети от Барселона и Мадрид. Добре е да помните, че  Гвиана е „британска“, Бразилия е „португалска“, а Суринам е „холандски“.

11. Гугъл не винаги е точното място за търсене на информация. В сайта Уикипедиа също има информация, относно обслужването на дадени дестинации от авиокомпаниите. Там можете да разберете с кой авиопревозвач можете да летите до желаната дестинация и да резервирате полета си директно от него.

12. Запознайте се с цените и за двупосочните самолетни билети, дори когато пътуването Ви ще бъде само в една посока. Странно е, но е факт, че при някои авиокомпании, самолетните билети за две посоки са по-евтини, отколкото за една.