Стартираха полети от София до Дубай

Днес на 17 декември 2014 г. на Летище София се приземи първият пътнически самолет от новата редовна авиолиния на flydubai. Нискотарифната самолетна компания пусна полети до пет нови дестинации в Югоизточна и Централна Европа, сред които е и нашата столица. Линията предлага по-добра свързаност на туристите и бизнес пътуващите между европейския регион и Дубай. Само за тази година flydubai обяви 26 нови самолетни маршрута. Авиокомпанията е основана през 2008 г. и осигурява допълнителна възможност за туризъм и бизнес.

полети софия дубайСтарши вицепрезидентът по търговските въпроси на flydubai Джейхун Ефенди, сподели, че е щастлив да обяви старта на редовната авиолиния до столицата ни, като една от новите пет дестинации за Централния и Югоизточния европейски регион, както и че flydubai има за цел да предложи на пътуващите достъпни самолетни билети към по-слабо обслужвани райони и екзотични дестинации, като Шри Ланка, Малдивите и други. Джейхун Ефенди посочи също, че това е първият полет от София до Дубай, който се извършва до Dubai International Airport, а не както досегашните полети на други самолетни компании до Dubai World Central.

При връчването на наградите за авиация по време на CAPA Awards for Excellence 2014, flydubai бе наградена за най-иновативна и влиятелна авиокомпания в категорията си. Превозвачът разполага с мрежа от 89 дестинации, от които преди това 56 са били слабо обслужвани. Всяка седмица компанията извършва над 1200 полета с новите си 43 самолета Boeing 737-800, придобити през последните 6 години.

От flydubai напомниха, че ОАЕ и Дубай  облекчават визовия режим за 46 нации, включително и българите, стараейки се да улеснят пътниците и да стимулират бизнеса и туризма. Над 30,000 са пътниците за 2014 година, излетели от Летище София към Персийския залив, като броят им нараства. Изпълнителният директор на Летище София ЕАД каза, че с новите полети на flydubai, страната ни ще се превърне в по-привлекателна и близка дестинация за туристите и бизнес партньорите от Близкия изток.

Два ще са полетите, които всяка седмица ще бъдат извършвани от София до Дубай. Цените на самолетните билети за икономична класа започват от 210 евро за един човек и включват 20кг багаж. Тези цени са промоционални и важат за резервации на полети, направени в периода между 15-ти и 19-ти декември, отнасящи се за пътуване между 15-ти януари и 15-ти март 2015 г. От 1200 евро с включени такси и 40кг багаж, започват цените за бизнес класа.

Самолетни билети се предлагат в официалния сайт на компанията flydubai, от центъра за резервации на компанията на телефон +971 600 54 44 45 или от представителите на flydubai и туристическите агенти.

№ на полет | Дни на излитане | Часове излитане/кацане | Времетраене

FZ757    |    сряда и неделя    |    DXB-SOF    |    10:55 – 14:40    |    5:45
FZ758    |    сряда и неделя    |    SOF-DXB    |    15:40 – 22:20    |    4:40