Как да се сдобием със самолетни билети на ниски цени за Новогодишните празници

Полети за Коледа и Нова годинаНе е лесно да се намерят евтини самолетни билети за Коледа и Нова година, когато те наближават, затова вероятно можем да сме от полза с няколко съвета.

Освен летните месеци, през годината най-много се пътува и в периода около Нова година, когато ни се иска да прекараме известно време с близките ни хора или да се отдадем на заслужена почивка след напрегнатото ежедневие.

Ако обичате сами да сте организатори на почивката си, сигурно Ви е известно, че е добре да направите резервация за самолетен билет поне 2-3 месеца преди Коледа и Нова година, в случай че искате той да е на сравнително ниска цена. Причината е проста – търсенето определя предлагането, т.е. с наближаването на този период, желаещите да пътуват се умножават многократно, а съответно расте и цената, затова шанса за закупуването на евтин самолетен билет е неговата по-ранна резервация.

Ако обстоятелствата са Ви попречили да планирате пътуването си до момента или сега за пръв път сте се инициирали за това, бихме могли да сме Ви от полза с няколко съвета. Като за начало можете да използвате интернет търсачка за самолетни билети, каквато е и Polet.bg, с помощта на която можете да сравните всички актуални цени на предлаганите полети за търсената дестинация, предлагани от всички авиокомпании и много туристически агенции.

Добре би било ако времето за Вашето пътуване е по-гъвкаво и ако можете да разместите датите с 1-2 дни, като по този начин можете да разгледате цените и за близки до предпочитаните от Вас дати. Не рискувайте да резервирате полета си в последния момент, понеже е твърде вероятно пътуването Ви да пропадне, поради факта, че цените за празниците никога не намаляват.

Вариант, който също може да има добри резултати е търсенето на билет от нискобюджетен авиопревозвач (lowcost), като в този случай кацането и излитането Ви ще бъдат от по-далечни летища и в по-неудобно време на денонощието (рано сутрин или късно вечер). Добре е да проучите как стоят нещата при въпросната авиокомпания с превоза до/от летището и багажа, който е включен в цената на билета, за да не се стигне до неочаквано доплащане на летището.

Ако тези варианти все пак не постигнат желания ефект или е твърде късно за тях, остава да се ползвате туристическа агенция. Не е сигурно дали цената, която ще Ви предложат ще Ви зарадва, но пък за сметка на това някой друг ще се погрижи вместо Вас за всичко, а Вие ще можете да се насладите на свободните дни така, както намерите за добре.

За още полезни съвети за търсене на евтини самолетни билети, моля, кликнете тук!