Самолетните билети на Луфтханза поскъпват от септември

луфтханза самолетни билетиНай-големият германски самолетен превозвач Луфтханза (Lufthansa) възнамерява да вдигне цените на своите самолетни билети, които продава чрез глобалните дистрибуционни системи (GDS). Авиокомпанията е планирала повишение от 16 евро за билет, които трябва да заплати всеки желаещ да лети с нейните самолети.

Близо 70% от резервациите на полети с Луфтханза към момента идват от GDS-ите, използвани от туристически агенции и предлагат допълнителни услуги на пътуващите, като по този начин те получават и различни отстъпки. Така по-голямата част от печалбата отива при туристическите агенции.

Търговският директор на немската самолетна авиокомпания Йенс Бишоф сподели, че целят по-голям процент на приходите от всеки продаден самолетен билет, тъй като не приемат факта посредниците на самолетните услуги да печелят 20%, а те като реален доставчик и изпълнител на полетите да печелят 4%. Той допълни, че годишните разходи на авиокомпанията за доставчиците на GDS възлизат на стотици милиони евро.

Занапред без такса самолетни билети на Луфтханза ще може да се резервират полети на гишетата и чрез онлайн системата на превозвача.