Полети от нискотарифни компании в подкрепа на туризма

нискотарифни полетиСпоред зам.-министърът на икономиката Б. Ботев и председателят на хотелиерската асоциация Б. Рагин, общините, желаещи да развиват туризма в районите си, биха могли да създадат фонд за финансиране и поддържане на нискотарифни самолетни линии до големи европейски градове. По този начин цената на самолетните билети до българските летища ще се намали и туристическите пакети ще бъдат по-примамливи за чуждите туристи, желаещи да посетят страната ни, защото стойността на 30% от местата по дадена линия ще бъдат поети от въпросния фонд.

Пример за това е Чехия, където полет Париж-Прага струва 50 евро, когато е в комбинация с уикенд туристически пакет. В момента за сравнение пътуване със самолет от Париж до София и обратно излиза около и над 250 евро, което автоматично прави почивките в България по-скъпи.

Световните практики, където туризма е подкрепен от нискотарифни полети ще се обсъждат идната седмица на интернационалното туристическо изложение „Ваканция & спа“ 2014, което ще бъде открито за 31 път на 13 февруари в София – Интер експо център.

Миналата година туристическото международно изложение „Ваканция & спа“ е било посетено от над 15 000 човека. По време на форума, хотелиери и туристически оператори предлагат добри отстъпки за резервации на почивки и екскурзии. Различни български общини ще представят възможностите за развитие на културния туризъм у нас.