Поевтиняване на самолетните билети през септември

поевтиняване на самолетните билетиСамолетните билети в страната ни през месец септември са поевтинели, според националната статистика, която отбелязва спад и в цените на туристическите пътувания.

Спадането на цените при въздушния пътнически транспорт е с около 17%, а цените на туристическите пътувания са паднали с около 15%. С по-малко от 12% са намалели и цените за услугите при краткосрочното настаняване.

Добре е да се възползвате от момента и да прегледате цените на самолетните билети, хотелски престой или пакетните предложения за екскурзии, в случай че смятате да пътувате за Коледните и Новогодишните празници.

Както знаете, цените са по-ниски ако направите резервациите за пътуването си поне 2 месеца предварително. Най-изгодни са цените на полетите за дните в средата на седмицата – вторник, сряда и четвъртък, а е добре също излитането да е в по-ранните или в по-късните часове на денонощието.

Повечето хора пътуват обикновено през деня, в началото или в края на седмицата, а е добре известно, че търсенето определя предлагането и съответно цените на услугите.