Откриват нови четири директни самолетни линии към България

Нови четири самолетни линии към България трябва да бъдат открити през идните три месеца. Авиолиниите са София – Белград, Варна – Белград и Варна – Истанбул.  Директни полети още ще бъдат изпълнявани от Пловдив до Франкфурт и от София до САЩ.

самолетни линииВ края на май е планирано започването на полети от Варна до Истанбул със самолетната компания Turkish Airlines. Четири пъти в седмицата авиопревозвача ще изпълнява директни полети през цялата година.

Предвидено е и откриването на офис на турската самолетна компания във Варна. Според директорът на авиокомпанията за България Дженк Йоджал, Варна е една от най-новите им дестинации, която ще стане мост между страните в Близкия и Далечния изток.

Според него тяхната компания ще направи и безплатна реклама на нашата морска столица във всички страни, в които са позиционирани Turkish Airlines, като в бордните списания ще бъде включена информация за град Варна и големите спортни, културни и други събития, провеждани в него.

Нова самолетна линия от Белград до София и Варна ще бъде открита към края на март, която ще бъде обслужвана от сръбската национална самолетна компания Air Serbia. По случай новооткритите линии ще бъдат пуснати промоционални цени на самолетни билети от 149 евро до София или Варна и обратно. Air Serbia ще изпълнява полети до София ежедневно, а до Варна те ще са три пъти в седмицата, а след края на май полети ще има всеки ден.

От България до САЩ се очаква директните полети да започнат след около два-три месеца, като за последно директни презокеански полети са били извършвани от България през 90-те години.

Интерес към такава самолетна линия не липсва, заради нарасналия няколко пъти през последните 10-ина години брой българи, които работят и учат в САЩ. Времетраенето на полетите ще бъде около 9-10 часа.

Ryanair възобновява нискотарифните полети Пловдив-Франкфурт през април, като те ще бъдат извършвани два пъти в седмицата, вероятно в четвъртък и неделя, а самолетите ще летят до летище Франкфурт-Хан. Продажбата на самолетни билети за този маршрут беше спряна в края 2013 година.

В момента с общината в Солун се преговаря и за директна самолетна линия от Пловдив до град Бурса в Турция, а предложения за откриване на такава линия са направени на три авиокомпании.