Колко реално струват евтините полети за Коледа и Нова година?

Евтини полети за Новогодишните празнициКолкото повече наближават новогодишните празници, толкова повече хора се информират за цените на самолетните билети най-вече при нискотарифните авиокомпании, за да струва пътуването им за почивните дни възможно най-малко. Търсенето на евтини билети почти се е удвоило в последните дни.

Пътниците обаче трябва да са внимателни, понеже има доста „капани“, които може да пропуснат при резервацията на low-cost полетите и да бъдат неприятно изненадани на летището. В някои случаи дори е възможно цената на пътуването за Коледа и Нова година да се изравни с цените на редовните самолетни компании. Например ако пътувате с допълнителен багаж (освен ръчния), вероятно ще трябва да заплатите за него, почти колкото за самия билет.

Повече пространство за краката обикновено струва около допълнителни 10 евро, но често пътникът не може да се възползва от удобството, за което вече е платил, понеже качвайки се на борда се оказва, че местата са заети. Ако все пак сте успели да се настаните в препълнените самолети, но сте пропуснали да си вземете бутилка вода и ожаднеете, ще трябва да заплатите поне още 2 евро за малка бутилка вода.