Germanwings

самолетни билети germanwingsGermanwings е германска нискотарифна самолетна компания с фирмено седалище в Дортмунд. Годишно превозвачът транспортира над 7,7 млн. пасажери в Германия и до големите градове в Европа. В началото на 2009 г. авиокомпанията е изцяло придобита от друга германска авиокомпания – Lufthansa. Основаването на авиокомпанията като дъщерна фирма на Eurowings е през 1997 г., но превозвачът носи днешното си име едва от 2002 г.

През годините компанията видимо се разраства и отчасти са разработени нови дестинации.Germanwings предлага евтини самолетни билети за над 60 дестинации. В Германия това са Берлин-Шьонефелд, Дрезден, Лайпциг, Дортмунд, Мюнхен, Рошток, Щутгарт и Цвайбрюкен. Други континентални дестинации са Санкт Петербург, Виена, Корфу и Загреб. Като евтина самолетна компания, Germanwings не предлага храна по време на полетите си, включени в цената на билета, но е възможно да се закупи лека закуска.

При онлайн резервации на самолетни билети е добре да внимавате дали всички данъци и такси са включени в цената или ще бъдат добавени допълнително. За всяка допълнителна чанта се заплащат €5.

Germanwings предлага на клиентите си така наречения Blind Booking, при който се резервира евтин самолетен билет за скорошен полет, който обаче не е ясно за коя дестинация ще пътува. Може все пак да изберете от категории, като парти, шопинг, ски и култура, за да ограничите по този начин възможностите. Някои градове могат дори да бъдат изключени срещу заплащане от €5.

 

Година на създаване: 1997
Седалище: Дортмунд, Германия
IATA код: 4U
Притежавани самолети: 30 самолета Airbus A319-112
Предлагани полети: 86 дестинации в Европа, Азия и Африка
Излитане от България: Варна