Austrian

самолетни билети austrianAustrian Airlines е националната авиокомпания на Австрия, като през март 2000 г. тя става член на най-големия съюз на авиокомпании в света – Star Alliance.

Австрийската компания предлага качество, стандарт и безопасност с притежаваните 42 самолета, а заедно с дъщерните си компании Lauda Air и Tyrolean Airways продава самолетни билети до 117 обслужвани дестинации.

Самолетите на компанията са разделени на бизнес и икономична класа. По време на по кратките полети, в икономичен клас пътниците получават леки закуски и ястия, а при дълготрайните полети можете да избирате от две менюта, разнообразни напитки и да получите закуска преди кацане, а също на разположение на пътниците има и интерактивна развлекателна система, предлагаща избрани филми, музикални канали и игри. В бизнес клас при полетите на кратки разстояния се предлагат гурме ястия и леки закуски, а в тези на дълги – аперитив с гурме, предястие и асортимент от три основни ястия. Пътуването в бизнес клас е на по-комфортни кресла за повече удобство и пространство.

Децата, пътуващи на борда на самолетите на Austrian Airlines могат да се възползват от различни развлечения. Превозвачът предлага голям избор от забавления и играчки, както и специално приготвено детско меню.

Austrian Airlines разполага с една от най-съвременните флотилии в Европа, съставена от самолети Airbus и Boeing със средна възраст 6 години. Благодарение на разнообразието от видове и размери на самолетите, става възможно те да се пригодят максимално към конкретните маршрути, за да могат да прелетят до желаната дестинация на пътниците.

 

 

Година на създаване: 1958
Седалище: Виена
IATA код: OS
Притежавани самолети: 42 самолета
Предлагани полети: Богат избор от полети в Европа Азия, Северна Америка, Африка, Карибите и Австралия.
Излитане от България: Бургас, Варна, София